Annonce

Annonce

Årets Øko-Træf afholdes den 11. juni hos den økologiske mælkeproducent Alfred Kloster.

Øko-Træf sætter fokus på selvforsyning

I juni afvikles det årlige Øko-Træf, hvor landmænd kan møde hinanden, firmaer og rådgivere og diskutere de faglige udfordringer, som den økologiske drift byder på.

Temaet ved dette års Øko-Træf, som Velas og ØkologiRådgivning Danmark sammen arrangerer den 11. juni, er proteinafgrøder og selvforsyning på kvægbedriften.

"Selvforsyning med protein er en problemstilling, som er blevet ekstra aktuel og nærværende det seneste år, da sojamarkedet er lagt ned af corona. Vi har fokus på at finde danske alternativer, der fungerer i praksis med en fornuftig økonomi for landmanden," siger plantechef Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark om baggrunden for valget af temaet, som også har økonomiske og klimamæssige perspektiver.

Deltagerne vil i demonstrationsmarken kunne se og høre rådgivere fortælle om hvordan, de med størst chance for succes kan dyrke proteinafgrøder, og hvordan græsmarken kan tunes med hensyn til både mængde og kvalitet.

I udstillingsområdet vil omkring 30 maskin-, frø- og foderfirmaer vise nye og aktuelle produkter.

Claus Østergaard håber, at mange vil vælge at lægge vejen forbi Aulum og tanke ny inspiration på Øko-Træf, der afholdes hos økologisk mælkeproducent Alfred Kloster. Program og udstillerliste kan ses på arrangørernes hjemmesider.  

Flere artikler fra samme sektion

Jagten er sat ind på »Årets Unge Landmand«

Landbrug & Fødevarer kårer for ottende år i træk ”Årets Unge Landmand”, og alle har mulighed for at indstille sin favorit blandt landbrugets unge talenter.

10-08-2022 2 minutter Events

Mekanikere må være kreative for at holde høsten i gang

Hvis maskinerne svigter i denne høstsæson, må mekanikerne ofte tænke kreativt for at holde hjulene i gang. Der er nemlig leveringsproblemer og ventetid på mange reservedele.

09-08-2022 2 minutter Høst

Sommervarmen vender tilbage - og øger risikoen for brand under høsten

I de kommende dage vender sommervarmen tilbage. Forsikringsselskabet Topdanmark opfordrer landmænd og ansatte i landbruget til at være ekstra opmærksomme på risiko for brand i den tørre høstsæson.

08-08-2022 2 minutter Høst